Krem Şantili Etimek Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 paket etimek
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 limonun kabuklarının rendesi
1 bardak şeker
2 bardak su
1 paket krem şanti
1 bardak süt
hindistan cevizi




HAZIRLANIŞI

Etimekler borcama dizilir.1 bardak şeker tencereye konulup eriyip kahverengi bir renk alınca üzerine 2 bardak su ilave edilip karışıtırılır. Su döküldüğü zaman eriyen şeker sertleşir. Kaynayarak sertleşmiş şeker, eriyince etimeklerin üzerine dökülür.diğer bir tarafta irmik süt şeker ve rendelenmiş limon kabuğu pişirilip etimeklerin üzerine dökülür. Buzdolabında soğtulduktan sonra 1 bardak soğuk süt ile hazırladığımız krem şanti üzerine dökülüp üstüde hindistan cevizi ile kaplanır.

AFİYET OLSUN!

Sibelgorgu 'ye teşekkür ederiz

Anahtar Kelimeler: Krem Şantili Etimek Tatlısı tarifi, Krem Şantili Etimek Tatlısı nasıl hazırlanır, Krem Şantili Etimek Tatlısı nasıl yapılır, Krem Şantili Etimek Tatlısı yemek tarifi, Krem Şantili Etimek Tatlısı yapılışı