Hurmacık
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 kg. un
200 gr çekilmiş badem
4 adet yumurta
1/2 kg tereyağ
300 gr pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
şam fıstık
1 paket kabartma tozu
Şerbet malzemesi
birbuçuk kg toz şeker
1 litre su
HAZIRLANIŞI
Un, tuz ve kabartma tozunu kanştırın, ortasını havuz gibi açıp, açılan yere yağ koyarak yumuşatın. Şeker ilave edip krem gibi oluncaya dek kanştırın. Yumurtaları birer birer yedirin, bademleri katın ve unla beraber yoğurarak hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, rendenin ince tarfıyna basırıp şekil verin ve tepsiye dizin. Orta hararetteki fınnda pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökün , üzerine döğülmüş şam fıstığı serpip servis yapın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Hurmacık tarifi, Hurmacık nasıl hazırlanır, Hurmacık nasıl yapılır, Hurmacık yemek tarifi, Hurmacık yapılışı