Peynir Helvası
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
250 gr TEREYAĞI
500 gr TUZSUZ DİL PEYNİRİ
400 gr UN
100 gr İRMİK
750 gr TOZ ŞEKER
HAZIRLANIŞI
- Yağın 1/3 ünü tavada eritip, peyniri rendeleyip karıştırınız.
- Sonra irmiği ve unu azar azar ekleyerek en sonra da şekeri koyup pembeleşinceye kadar devamlı karıştırınız.
- Kenarlı bir kabı yağlayıp içine bu karışımı koyunuz ve baktava dilimi kesip 20 dakika kadar fırınlayınız.
AFIYET OLSUN!
Prof. Dr. Aytuğ Akkor 'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Peynir Helvası tarifi, Peynir Helvası nasıl hazırlanır, Peynir Helvası nasıl yapılır, Peynir Helvası yemek tarifi, Peynir Helvası yapılışı