Fırında Çiğ Börek
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
250 gr YAĞLI KIYMA
3 adet DOMATES
3 adet SİVRİ BİBER
1 Çorba kaşığı TEREYAĞ
1 Kahve kaşığı KARABİBER
1 Kahve kaşığı KIRMIZI BİBER
2 Kahve kaşığı TUZ
2 adet YUMURTA
500 gr ÇİĞBöREK HAMURU
HAZIRLANIŞI
Kıyma + küçük küpler halinde kesilmiş domates + ince kıyım sivri biber + tereyağ + biber + tuz harmanlanıp , tabak büyüklüğünde açılmış hamurun yarısına yayılarak kalan hamur üzerine kapatılıp fırın tepsisine dizilir . Üzerine çırpılmış yumurta sürülerek 30 dakika kadar fırında pişirilir.
AFIYET OLSUN!
Prof. Dr. Aytuğ Akkor 'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Fırında Çiğ Börek tarifi, Fırında Çiğ Börek nasıl hazırlanır, Fırında Çiğ Börek nasıl yapılır, Fırında Çiğ Börek yemek tarifi, Fırında Çiğ Börek yapılışı