Tavuk Sarma
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500 gr tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı susam
1/2 demet kıyılmış maydanoz
bir tutam tuz, karabiber, kekik, kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
İnce kıyılmış maydanozu , tereyağını, baharatları ve susamı güzelce karıştırın.Elde ettiğiniz bu harci tavuklar arasinda bölüştürün ve güzelce harcı göğsün içine yayın. Daha sonra göğüsleri rulo şeklinde sarın ve 2 şer santim aralıklarla kesin ve çöp şişlere bu parçaları yerleştirin. İster fırında ister ızgarada pişirin. Sebzeyle veya pilav üstü sıcak servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Belkıs Karaman' a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Tavuk Sarma tarifi, Tavuk Sarma nasıl hazırlanır, Tavuk Sarma nasıl yapılır, Tavuk Sarma yemek tarifi, Tavuk Sarma yapılışı