Şekerpare
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1/2 paket margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
un
şurup malzemesi
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Margarini eritin, yumurtayı şekerle kanştırıp yağları ilave edin. Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara aynrıp , elinizin içinde yassıltın, içine dövülmüş ceviz koyup kapatn. Tepsiye dizip 170 derece ısılı fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökün. Soğuk olarak servis yapın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Şekerpare tarifi, Şekerpare nasıl hazırlanır, Şekerpare nasıl yapılır, Şekerpare yemek tarifi, Şekerpare yapılışı