Tuzlu Kurabiye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin(eritilmeyecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
1 su bardağının altından iki parmak limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
alabildiği kadar un




HAZIRLANIŞI

Sıvı yağı, margarini, limon suyunu, iki yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, tuzu, şekeri unla beraber karıştırın kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edin. Hamura istediğiniz şekli verin (yuvarlak,örgü şekli vb...) İki yumurtanın sarısını da üzerine sürün.İsterseniz üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz. Fırında 180 dereceye koyun. Kızarınca çıkarın.

AFIYET OLSUN!

Yaşar Kaya' ya teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Tuzlu Kurabiye tarifi, Tuzlu Kurabiye nasıl hazırlanır, Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır, Tuzlu Kurabiye yemek tarifi, Tuzlu Kurabiye yapılışı