Profiterol
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2.5 çay bardağı su
50 gr margarin
1.5 subardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişaştası
4 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker
Krema Malzemesi
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
yarım litre süt
1 yumurta sarısı
50 gr margarin
1 paket vanilya
Çikolata Sosu Malzemesi
2 bardak su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kako
1 fincan şeker
2-3- adet yaprak çikolata (sos istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir)
HAZIRLANIŞI
Hamur
Su şeker ve margarini kaynatın ve içine un ve nişastayı koyun 1 dakika kadar hepsi pişirilir. Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırılır ve İYİCENE karıştırılır ve yedirilir. Sonra kabartma tozu eklenir. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar yağlanmış tepsiye dizilir. (kabaracağını unutmadan aralıklı dizin)
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin
Hamurlar piştikten sonra ikiye kesip içine kremayı koyun sonra bir tabağa dizip sosunu dökün
Krema
Un şeker ve yumurta sarısı karıştırılır süt ilave edilerek krema yapılır ev en son yağ ve vanilya konur.Soğuduktan sonra hamurlara konur
Sos
Nişasta kakao ve şeker karıştırılır sonra su ilave edilerel kıvamı alıncaya kadar kaynatılır, ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde yağ içine konur, ve hazırlanan topların üstüne dökülür
AFIYET OLSUN!
Esra Tibet' e teşekkür ederiz.