Rumeli Usulü Şekerpare

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 su bardağı un
18-20 adet iç fındık (veya iç badem)
1 tutam kabartma tozu

Şurup malzemesi

1.5 su bardağı su
17 yemek kaşığı toz şeker




HAZIRLANIŞI

Şekeri su ile kaynatın. Biraz koyulaştığında ateşten çekin. Yağı hafif ateşte eritin. Yumurta, kabartma tozu ve un ilavesiyle iyice yoğrun. Ceviz içi kadar parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayın. Hafifçe bastınlarak, üzerlerine fındık ya da badem koyun. Bir tepsiyi yağlayıp, şekerpareleri dizin, 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Sıcakken üzerine daha önceden hazırladığınız şurubu döküp, üzerini kapatın. Şerbetini çektikten sonra kapağını kaldırılıp servis tabağına koyun.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Rumeli Usulü Şekerpare tarifi, Rumeli Usulü Şekerpare nasıl hazırlanır, Rumeli Usulü Şekerpare nasıl yapılır, Rumeli Usulü Şekerpare yemek tarifi, Rumeli Usulü Şekerpare yapılışı