Paskalya
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3 adet yumurta
2.5 fincan ılık süt
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket erıtılmiş margarin
2 kaşık marmelat
5-5.5 bardak un
1 küçük maya
HAZIRLANIŞI
Mayayı ılık sütte eritin, diğer malzemeleri de koyarak hamuru mayalanmaya bırakın.(hamur çok yumuşak olma ki -kulak memesinden daha yumuşak-nerdeyse ele yapışacak) hamur mayalanınca hamura saç örgüsü şekli vererek üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz yumurtanın üstüne fındık veya ceviz kırığı koyabilirsiniz, orta hararetli fırında 20 dak. pişirin
AFIYET OLSUN!
Kübra Kocaman' a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Paskalya tarifi, Paskalya nasıl hazırlanır, Paskalya nasıl yapılır, Paskalya yemek tarifi, Paskalya yapılışı