Van Pasta
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Kek İçin
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak un
1 paket kabarrtma tozu
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı kakao
Kreması İçin
1/2 lt süt
1/2 paket sana
1 paket vanilya
1.5 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı hindistan cevizi.
Sosu İçin
1 bardak su
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Kek pişirilip ikiye bölünür. Kreması hazırlanır ( Krema için verilen malzemelerin hepsi tencereye konulup koyu bir hal alana dek pişirilir). Hazırlanan krema kesilen kekin yarısına dökülür ve diğer parçasıyla kapatılır. Üzerine bir naylon poşet geçirilir buzlukta krema sertleşene kadar brakılır. Sosu için su , kakao, şeker, un koyu kıvama gelene dek pişirilir. Ilık hale gelince kekin üzerine dökülür.
AFIYET OLSUN!
Hülya Cin' e teşekkür ederiz.