Kuru Manti

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 5

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yağ
1 mama kaşığı tuz

İçi için

250 gr tavuk veya dana kıyması
bir miktar kıyılmış maydanoz
kırmızı biber, karabiber

Sosu için

2 su bardağı tavuk suyu
1 kaşık salça
1 kaşık sıvı yağ

Üzerine

sarmısaklı yoğurt




HAZIRLANIŞI

Yağ, un, su ,tuz ve yumurta kulak memesi kıvamından biraz daha katı olacak şekilde yoğurulur. Bu hamur yumağı 3 parçaya ayrılır. Her parça üzerine un dökülerek merdaneyle açılır. 2-3 mm kalınlık yeterlidir. Çay bardağıyla bastırılarak yuvarlaklar çıkartılır.Ortalarına bir miktar etli harç konulur. 6 tane çıkıntı olacak şekilde bükülür. (Bu kısım biraz maharet işidir) yağlanmış tepsiye kıvrılmış uçlar alta gelecek şekilde dizilir. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür.150 derecelik fırında 25-30 dakika kızartılır. Küçük bir tencerenin dibinde 1 kaşık salçayla sıvı yağ karıştırılır. Üzerine 2 bardak tavuk suyu eklenir. Fırında kızaran mantılar yayvan bir tencereye alınır. Sıcak durumdaki sos üzerine dökülür. Kısık ateşte sosu tamamen çekene kadar pişirilir. Arada bir karıştırılır. Servis tabağına alınıp üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. Pul biber ve maydanozla süslenerek servis yapılır. Arzuya göre üzerine eritilmiş tereyağı da dökülebilir.

Not Gerçekten yapılışı çok zor bir yemektir ancak yemek hazırlanıp önünüze geldiğinde ilk lokmadan sonra tüm yorgunluğunuzu unutursunuz.

AFIYET OLSUN!

Leyla Kılıçaslan' a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Kuru Manti tarifi, Kuru Manti nasıl hazırlanır, Kuru Manti nasıl yapılır, Kuru Manti yemek tarifi, Kuru Manti yapılışı