Islak kek
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
kabatma tozu
vanilya
HAZIRLANIŞI
Şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yağ, kakao ilave edilir, sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 170 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğumuz 1 bardaklık karışım kekin üzerine iyice çektirilerek dökülür. Bir süre sonra servise hazır hale gelir.
AFIYET OLSUN!
Nihan Yıldız'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Islak kek tarifi, Islak kek nasıl hazırlanır, Islak kek nasıl yapılır, Islak kek yemek tarifi, Islak kek yapılışı