Yag mantisi
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 bardak süt
Kibrit kutusu kadar pakmaya
2 yumurta
Yarım su bardagı zeytinyagı
un
tuz
İç için
250 gr. kıyma
karabiber
tuz
maydonoz
HAZIRLANIŞI
Pakmayayı sulandır.Yumurta süt tuz un katılır.Yumuşak bir hamur yapılır.Hamur bir tarafta mayalandırılır.Mayalanan hamur alınıp parçalara bölünür.
3 mm kalınlıgında açılır.Büyük karalere kesilir(5x5).Ortasına kıymalı harç konulur.Gül şeklinde kapatılır.Kızgın yzg ile kızartılır.Üzerine sarımsaklı yogurt salçalı biberli sos dökülerek servis yapılır.
AFIYET OLSUN!
Mustafa Yüksel'e teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Yag mantisi tarifi, Yag mantisi nasıl hazırlanır, Yag mantisi nasıl yapılır, Yag mantisi yemek tarifi, Yag mantisi yapılışı