Kekikli mantar sote

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 mantar
2 baş soğan
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
4 adet sivri biber
2 adet domates
tuz
kırmızı biber




HAZIRLANIŞI

Mantarlar ayırlanıp yıkandıktan sonra ikiye bölünür. Teflon tencerede 2 su bardağı su içinde mantarlar 20 dk. kadar pişirilip, suyu süzülür. Tekrar bir tencerede zeytinyağı ile soğan pembeleşene kadar kavrulur. Sonra mantar, tuz, kekik, kırmızı biber sırası ile ilave edilir. 15 dk. pişirildikten sonra ateşten almadan önce doğranmış olan domates ve sivri biberler eklenir. Karıştırıldıktan sonra birkaç dk. içinde ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.




AFIYET OLSUN!
Leyla Küçükkaragöz'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Kekikli mantar sote tarifi, Kekikli mantar sote nasıl hazırlanır, Kekikli mantar sote nasıl yapılır, Kekikli mantar sote yemek tarifi, Kekikli mantar sote yapılışı