Sarmisakli köfte
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr ince bulgur
1 su bardağı un
1 baş sarmısak
tuz
karabiber
kimyon
salça
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Bulgur ılık suda ıslatılır, bir müddet bekletilir daha sonra üzerine un ve baharatlar dökülerek yoğurulur.
Sonra misket büyüklüğünde köfteler yapılır, kaynak suda haşlanır. Sudan çıkarılan köftelerin üzerine zeytin yağında sarmısak öldürülür üzerine salça ilave edildikten sonra köftelerin üzerine dökülür.
AFIYET OLSUN!
Suna ERORAL'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Sarmisakli köfte tarifi, Sarmisakli köfte nasıl hazırlanır, Sarmisakli köfte nasıl yapılır, Sarmisakli köfte yemek tarifi, Sarmisakli köfte yapılışı