Sarapli mantarli tavuk
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 Adet Yarım Tavuk Goğüs (Kemikli)
250gr Mantar
1 Bardak Sek Beyaz Şarap
1 Kase Doğranmış Maydonoz
Kekik
Biber
Tuz
HAZIRLANIŞI
1.Fırına dayanıklı cam bir kab'ın dibine tavuk parçalarını dizin
2.Tavuğün etrafına mantarları serpiştirin
3.Üzerine 1 bardak şarap dökün, maydonoz, kekik, tuz, biber ilave edin
4.Önceden ısıtılmış sıcak fırında 45-50 dakkika pişirin
Not Porsiyon başına yaklaşık 160 kaloridir.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Sarapli mantarli tavuk tarifi, Sarapli mantarli tavuk nasıl hazırlanır, Sarapli mantarli tavuk nasıl yapılır, Sarapli mantarli tavuk yemek tarifi, Sarapli mantarli tavuk yapılışı