Elbasan tava

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 adet orta boy soğan
1kg kemikli kuzu eti
350gr yoğurt
2 adet yumurtanın beyazı
4 yemek kaşığı un
tuz ve karabiber




HAZIRLANIŞI

Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın.
Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar).
Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın.
Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin.sıcak olarak servis yapın.

AFIYET OLSUN!

NOT Bu yemek Ege bölgesinde daha çok Kurban Bayramında pişirilir.

Anahtar Kelimeler: Elbasan tava tarifi, Elbasan tava nasıl hazırlanır, Elbasan tava nasıl yapılır, Elbasan tava yemek tarifi, Elbasan tava yapılışı