Irmik helvasi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 Su bardağı İrmik
2 Çorba kaşığı çam fıstığı
150 gr tereyağı
500 gr süt
250 gr toz şeker




HAZIRLANIŞI

Kalın dipli bir tavada yağı eritin,irmik ve fıstığı ekleyin.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Başka bir kapta sütü kaynatın,şekeri ekleyin.
Hazırladığınız sıcak sütü kavurmuş olduğunuz irmiğin içine ilave edip on dakika pişirin.
Yirmi dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.

Dilerseniz portakal kabuğu rendeside ilave edebilirsiniz.(farklı bir lezzet yakalamak istiyorsanız) Çok güzel oluyor.

NOT Hemen hemen her yörede dini bayram ve özel günlerde yapılır.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Irmik helvasi tarifi, Irmik helvasi nasıl hazırlanır, Irmik helvasi nasıl yapılır, Irmik helvasi yemek tarifi, Irmik helvasi yapılışı