Seftali reçeli

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1Kg sert şeftali
1Kg toz şeker
1Adet limon limonun suyu
1 Tatlı kaşığı vanilya




HAZIRLANIŞI

Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın.İnce ince dilimleyin.
Derin bir tencereye toz şekeri koyun.
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin. Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın.
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin.1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın. Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın.

NOT Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Seftali reçeli tarifi, Seftali reçeli nasıl hazırlanır, Seftali reçeli nasıl yapılır, Seftali reçeli yemek tarifi, Seftali reçeli yapılışı