Domatesli pirinç pilavi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 Su bardağı pilavlık pirinç
3Adet orta boy domates
100 gr tereyağ
3 su bardağı sıcak su
1 tablet tavuk suyu (isteğe bağlı) veya et suyu




HAZIRLANIŞI

Domatesleri kalın dipli bir tencereye rendeleyin.
Sıcak su,tereyağı,tuz ve tavuk tabletini ilave edin.
Kaynayınca önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyup karıştırın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine temiz bir peçete koyup 15-20 dakika dinlendirin.
Üzerini taze çekilmiş karabiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.


NOT Türkiyenin her bölgesinde pişirilen bir yemektir. Et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapılır.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Domatesli pirinç pilavi tarifi, Domatesli pirinç pilavi nasıl hazırlanır, Domatesli pirinç pilavi nasıl yapılır, Domatesli pirinç pilavi yemek tarifi, Domatesli pirinç pilavi yapılışı