Mantar sote

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

750 Gr mantar
3 Adet dolmalık biber
3 Adet domates
1 Adet orta boy soğan
1 Diş sarmısak
1 Tatkı kaşığı krema
Tuz
Karabiber
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Süslemek için maydanoz




HAZIRLANIŞI

Kalın dipli bir tavada yağı ısıtın ve küp şeklinde doğranmış olan soğanları pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanlara doğradığınız mantarları, sarmısağı ilave edip 5 dakika pişirin. Daha sonra sırasıyla dolmalık biberleri, domatesleri ve kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

NOT Kişi başına yaklaşık 98 kalori içerir.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Mantar sote tarifi, Mantar sote nasıl hazırlanır, Mantar sote nasıl yapılır, Mantar sote yemek tarifi, Mantar sote yapılışı