Biber tursusu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr acı küçük biber
10 diş sarmısak
1, su bardağı üzüm sirkesi
5 adet kereviz yaprağı
5 dal maydanoz
Kaya tuzu
Alabildiği kadar su




HAZIRLANIŞI

Yıkanmış biberleri turşu kavanozuna güzelce yerleştirin.
Kabukları soyulmuş sarmısakları, üzüm sirkesini ve tuzu karıştırın. Kavonozun alabileceği kadar su ilave edip biberlerin üzerine dökün.
Kereviz ve maydanoz yapraklarını yerleştirdikten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın (iki hafta yeterlidir ).

NOT Turşunuzu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Dilerseniz turşunuza zeytinyağı ve limon kabuğuda koyabilirsiniz.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Biber tursusu tarifi, Biber tursusu nasıl hazırlanır, Biber tursusu nasıl yapılır, Biber tursusu yemek tarifi, Biber tursusu yapılışı