Salatalik tursusu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2 kg Çengelköy salatık
1 su bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarmısak
5 adet kereviz yaprağı
alabildiği kadar su
kaya tuzu




HAZIRLANIŞI

Yıkanmış salatalıkları kavanoza yerleştirin.
Kabukları soyulmuş sarmısakları, üzüm sirkesini, tuzu ve alabildiği kadar suyu iyice karıştırıp kavanozun içine boşaltın.
Kereviz yapraklarını yerleştirip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

NOT Turşunun tuzunu dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Uzun süre dayanmasını istiyorsanız tuzunu fazla koymanız gerekir. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Salatalik tursusu tarifi, Salatalik tursusu nasıl hazırlanır, Salatalik tursusu nasıl yapılır, Salatalik tursusu yemek tarifi, Salatalik tursusu yapılışı