Pesemen soslu tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 kişilik
1-400 gr but
2-100 gr un
3-400 gr yoğut
4-2 adet yumurta sarısı
5-50 gr tereyağı
6-çiçek yağı
7-1 adet havuç
8-1 adet limon
9-1 lt su
10-yeteri kadar tuz
11-100 gr süt




HAZIRLANIŞI

İlk olarak tavuklar haşlanıp (yaklaşık 30 dak) fırın tepsisine çıkarılır. Derin bir tencerede, tereyağı ile çiçek yağı eritilip un ile kavrulur. 5-10 dak. soğumaya bırakılır.
Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, limon ve süt çırpılır. Hazırlamış olduğumuz sos kavrulmuş unun üzerine ilave edilir ve tavuk suyu yavaş yavaş yedirilir. Ocağın üzerine alınarak 10 dak. karıştırılarak kaynatılır. Hazırlamış olduğunuz beşamel sosu fırın tepsisindeki tavuklara ilave edilir. Havuç ince rendelenerek üzerine serpilir ve fırına sürülür. (15-20 dak)



AFIYET OLSUN!

Salim Çakmak'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Pesemen soslu tavuk tarifi, Pesemen soslu tavuk nasıl hazırlanır, Pesemen soslu tavuk nasıl yapılır, Pesemen soslu tavuk yemek tarifi, Pesemen soslu tavuk yapılışı