Sirkeli karides
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1/2 kg. karides (temizlenmiş)
1,5 yemek kaşığı sirke
1 adet küçük soğan (yemeklik doğranmış)
4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 orta boy domates(küp doğranmış)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Yarım çay bardağı sıvıyağda soğanı ve sarımsağı kavurun. Karidesleri ve sirkeyi ilave edip 1-2 dakika kısık ateşte kavurun. Domatesi ve baharatlarını ilave edip 4-5 dakika harlı ateşte pişirin. İstediğiniz garnitürle, sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN !
Derya Akbay'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Sirkeli karides tarifi, Sirkeli karides nasıl hazırlanır, Sirkeli karides nasıl yapılır, Sirkeli karides yemek tarifi, Sirkeli karides yapılışı