Sardalyeli yaprak sarmasi
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
20 adet sardalye balığı,
20 adet asma yaprağı,
2-3 adet kuru soğan,
limon,
tuz,
maydanoz,
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir tabağın içine soğanları yarım halka şeklinde doğrayalım, limon suyu, tuz, maydanoz ve yağı ekleyelim. Sardalye balığının isterseniz kılçıklarını çıkarın. Asma yaprağından 1 adet, sardalye balığından bir adet içine koyunuz, hazırladığımız malzemeden koyup sararak tepsiye dizip 20-25 dakika pişirip bol soğanlı salata ile servis yapınız.
AFIYET OLSUN!
Hayriye Tunay'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Sardalyeli yaprak sarmasi tarifi, Sardalyeli yaprak sarmasi nasıl hazırlanır, Sardalyeli yaprak sarmasi nasıl yapılır, Sardalyeli yaprak sarmasi yemek tarifi, Sardalyeli yaprak sarmasi yapılışı