Peynirli puf böregi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 SU bardağı un
1 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Çay bardağı su
Ayrıca kızartmak için sıvı yağ




HAZIRLANIŞI

Un ve tuzu derin bir kaba koyun
İçersine yumurta, yağ, yoğurt ve su ilave edin
Yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun ve otuz dakika dinlendirin
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Bir merdane yardımı ile 2mm kalınlığında açın
Açtığınız hamurun uç kısmına hazırladığınız harçtan koyup yarım daire şeklinde kapatın
Kenarlarını birleştirin
Kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın
Sıcak olarak servis yapın


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Peynirli puf böregi tarifi, Peynirli puf böregi nasıl hazırlanır, Peynirli puf böregi nasıl yapılır, Peynirli puf böregi yemek tarifi, Peynirli puf böregi yapılışı