Ayva tatlisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6 Adet orta boy ayva
4 Su bardağı toz şeker
6 Su bardağı su
2 Rulo kaymak




HAZIRLANIŞI

Ayvaları ortada ikiye bölün
Çekirdeklerini temizleyin
Derin bir tencerede altı bardak su ile kısık ateşte ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra üzerine toz şeker serpin.
Şurup koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Ayvaları fırına dayanıklı bir kaba dizin.
Üzerine şurubu döküp, ayvalar kızarana kadar pişirin.
Servis tabağına alıp üzerine fırın kabında kalan şuruptan dökün.
Soğuduktan sonra kaymak ile süsleyerek servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Ayva tatlisi tarifi, Ayva tatlisi nasıl hazırlanır, Ayva tatlisi nasıl yapılır, Ayva tatlisi yemek tarifi, Ayva tatlisi yapılışı