Etimek tatlisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3 Adet armut (yada istediğiniz mevsim meyvası)
1 Paket etimek

Şurup için
1,5 su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
2 Su bardağı su

Krema için
1,5 su bardağı tozşeker
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı nişasta
2,5 Su bardağı süt




HAZIRLANIŞI

Derin bir tencerede şurup malzemelerini karıştırıp kaynatın ve soğumaya bırakın,
Armutları soyup dilimleyin ve şuruba batırıp 5-6 dakika bekletin,
Çıkartıp kevgire alın,
Etimekleri şuruba batırıp geniş bir tabağa alın,
Başka bir kapta şeker ve yumurta sarısını iyice çırpın,
Süt, un ve nişastayı ilave edip koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın,
Servis tabağına aldığınız etimeklerin üzerine armut dilimleri ve bir kat krema şeklinde kat kat yerleştirin.
Bu şekilde iki kat yapın,
Üzerini etimek ile kapatın,
Daha sonra krema ile kaplayıp armut dilimleri ile süsleyin.
Soğuyana kadar buzdolabında bekletin ve soğuk olarak servis yapın.


AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Etimek tatlisi tarifi, Etimek tatlisi nasıl hazırlanır, Etimek tatlisi nasıl yapılır, Etimek tatlisi yemek tarifi, Etimek tatlisi yapılışı