Tavuk kroket
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
KEMİKSİZ TAVUK ETİ 600 GR ( TERCİHAN BONFİLE TARAFI, KANAT SEVİLİYOR İSE İKİYE PARÇALANMIŞ TAVUK KANADI <KANADIN BÜYÜK TARAFINI AÇABİLİRSENİZ İÇİ ÇİĞ KALMAZ> )
KÖFTE HARCI 1 ÇORBA KAŞIĞI SİLME
UN 1 ÇORBA KAŞIĞI SİLME
SODA YAKLAŞIK 1/3 ' Ü
KÖRİ 1/2 ÇAY KAŞIĞI
SARMISAK TOZU ( İSTEĞE BAĞLI ) 1/2 ÇAY KAŞIĞI
TOZ KİŞNİŞ 1/2 ÇAY KAŞIĞI
KARA BİBER 1/2 ÇAY KAŞIĞI
KIZARTMA YAĞI ( VAR İSE TERCİHAN YANMAZ TİP ZEYTİNYAĞI YOK İSE KIZARTMAYA UYGUN SIVI YAĞ)
HAZIRLANIŞI
BONFİLEYİ KÜÇÜK KUŞBAŞI ŞEKLİNDE DOĞRAYIN
DERİNCE BİR KASE / KAP İÇİNE KÖFTE HARCI + UN + KÖRİ +SARMISAK TOZU + KİŞNİŞ + KARABİBERİ KOYARAK ÜZERİNE YAKLAŞIK 1/3 ŞİŞE SODAYI DÖKEREK BİR PÜTÜR KALMAYACAK ŞEKİLDE KARIŞTIRIN ( BU SOS BOZA KIVAMINDAN BİRAZ DAHA SULU OLACAKTIR, SODA MİKTARINI BUNA GÖRE AYARLAYIN.)
KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVIKLARI BU KARIŞIMIN İÇİNE KOYARAK SOS İÇİNDE İYİCE HARMANLAYINKİ SOS PARÇALARIN HER TARAFINI İYİCE ÖRTSÜN
KIZARTMA YAĞINIZI DERİN BİR KIZARTMA TENCERESİNE /KABINA BOL BİR ŞEKİLDE KOYUN ( YAĞ KUŞBAŞILARI ÖRTECEK ŞEKİLDE OLMALIDIR Kİ ÇEVİRMEYE GEREK KALMASIN ) ORTA ISIDA KIZDIRILMIŞ YAĞI KÜÇÜK BİR PARÇA İLE TEST EDİNİZ
KUŞBAŞILARI SOSUN İÇİNDEN ALARAK BİR MAŞA İLE YAĞIN İÇİNE ATARAK KIZARTINIZ. ( TAVUK ÇOK ÇABUK PİŞECEĞİNDEN KIZARTMANIN BAŞINDAN AYRILMAYINIZ VE SÜREKLİ KABI SALLAYINIZ VEYA MAŞA İLE PARÇALARI KONTROL EDİNİZ. İSTEDİĞİNİZ KIVAMA GELİNCE KAĞIT HAVLU ÜZERİNE ÇIKARARAK FAZLA YAĞINI ALINIZ.
ÖNERİLER
1.EĞER KROKETİN DAHA KITIR OLMASINI İSTİYORSANIZ, SOSA BULANMIŞ PARÇALARI KIZARTMA KABINA ATMADAN ÖNCE MISIR UNUNA BULAYIN
2.KÖFTE HARCI YARİNE PİYASADA BULUNAN ''TAVUK HARCI'' NIDA KULLANA BİLİRSİNİZ. TAVUK HARCI İÇİNDE BULUNAN BULAMAÇ PAKETİNE SADECE SODA İLAVE
EDEREK KULLABİLECEĞİNİZ GİBİ İSTEDİĞİNİZ BAHARATLARI EKLEYEBİLİRSİNİZ. İKİNCİ
PAKETİ İSE AYNEN MISIR UNU GİBİ PARÇALARI DAHA KITIR YAPMAK İÇİN
KULLANABİLİRSİNİZ.
3.YUKARIDAKİ MALZEMELERİN İÇİNDE TUZ BULUNMAMAKTADIR. ZİRA KÖFTE VE
TAVUK HARÇLARININ İÇİNDE BİR MİKTAR TUZ BULUNABİLİR. HAZIRLANMIŞ
SOSU MUAYENE ETMEDEN TUZ EKLEMEMENİZ ÖNERİLİR.
4.TAVUK YERİNE HİNDİ BONFİLE KULLANABİLİRSİNİZ. AYRICA KUŞBAŞI DOĞRAMAYA
UYGUN KILÇIKSIZ HER TÜR BALIK DA KULLANILABİLİR. MİDYEYİ BU ŞEKİLDE
KIZARTABİLİRSİNİZ. MEVSİMİNDE KILÇIĞI VE KAFASI ALINMIŞ HAMSİYİ DE BU
ŞEKİLDE KIZARTABİLİRSİNİZ.
DENİZ ÜRÜNLERİ KULLANDIĞINIZ TAKDİRDE İÇİNE KOYACAĞINIZ BAHARATLARI KENDİ DAMAK TADINIZA GÖRE DÜZENLEYEBİLİRSİNİZ.
AFIYET OLSUN!
Ercan Ünalan'e teşekkür ederiz.