Çerkez tavuğu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Bir tavuk
400 gr ceviz içi
Bir ekmek içi
Sarımsak
Tuz
Karabiber




HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayın, suyunu atmayın. Etlerini didikleyin, ondan sonra cevizi ezip, ekmek içini de ufalayın ve bunları tavuk suyu ile karıştırın. Sarımsağı ezip onu da ekleyin daha sonra tuz ve karabiberini katın. Tuzu az koymaya özen gösterin yoksa ceviz fazlasını kaldırmaz çok tuzlu olabilir. Bu malzemeyi tavuğun üstüne döküp karıştırın. İstenirse üstüne kırmızı biber süs olarak serpilebilir.


AFIYET OLSUN!

Gülgün Gencay'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Çerkez tavuğu tarifi, Çerkez tavuğu nasıl hazırlanır, Çerkez tavuğu nasıl yapılır, Çerkez tavuğu yemek tarifi, Çerkez tavuğu yapılışı