Gazpaço
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: İspanyol Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 kilo domates
1 yeşil biber (tatlı)
1/2 kırmızı biber
1 salatalık
1 soğan
2 diş sarmısak
1 tutam tuz, kimyon ve karabiber
4 yamek kaşığı zeytinyağı & 3 yemek kaşığı sirke
5-6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Tüm bu malzemeler mikserde karıştırılır ve daha sonra sebzelerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizlemek için süzgeçten geçirilir. Gazpaço derin bir kaba koyulur ve buzdolabında muhafaza edilir. Gazpaço, İspanya'da yazları masalardan eksik olmayan tipik bir çorbadır. Soğuk içilir.
AFIYET OLSUN!
Zeynep Santıroğlu'na teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Gazpaço tarifi, Gazpaço nasıl hazırlanır, Gazpaço nasıl yapılır, Gazpaço yemek tarifi, Gazpaço yapılışı