Tiramisu
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1.5 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
1/2 paket labne peyniri
1 su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi bir tencereye koyarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Diğer tarafta, bir su bardağı su içine 3 kaşık şeker 1 kaşık nescafe koyarak karıştırıp, bu karışımla 1 altınkek tabanını ıslatın daha sonra muhallebi kıvamındaki karışımın yarısını bu kektabanın üzerine dökerek yayın. Kektabanın ikinci katını da üzerine koyup aynı şekilde bir bardak nescafe ile ıslatın. Kalan muhallebiyi üzerine dökerek yayın, biraz soğuduktan sonra üzerine iki kaşık kakao eleyip buzdolabında soğutun.
AFIYET OLSUN!
Bahar Güldal'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Tiramisu tarifi, Tiramisu nasıl hazırlanır, Tiramisu nasıl yapılır, Tiramisu yemek tarifi, Tiramisu yapılışı