Tava böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Hamur için
1 çay bardağı yoğurt,
1 paket kabartma tozu,
Biraz tuz,
Su,
Aldığı kadar un

İçi için
150 gr kase yoğurdu,
1 yumurta,
Biraz kuru nane,
1 adet soğan,
Arzuya göre kırmızı pul biber

Kızartmak için
2 su bardağı yağ




HAZIRLANIŞI

Un, su, yoğurt, kabartma tozu, tuz hamur haline getirilir (sertçe bir hamur elde edilir).
Küçük bezelere ayrılır, bezeler açılır, ortasına iç malzemeleri koyulur ikiye katlanır kenarları sıkıştırılır. Kızgın yağda kızartılır.



AFIYET OLSUN!

Şenay Dutan'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Tava böreği tarifi, Tava böreği nasıl hazırlanır, Tava böreği nasıl yapılır, Tava böreği yemek tarifi, Tava böreği yapılışı