Havuçlu toplar
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 kg havuç
1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı şeker miktarı azaltılabilir)
1 paket petibör bisküvi
100 gr ceviz içi
hindistan cevizi
1 lt su
HAZIRLANIŞI
Havuçları rendeleyip şeker ve su ilavesiyle pişirelim. Bisküvileri toz haline getirelim. Dövülmuüş cevizleri ve pişirdigimiz havuçlarin suyunu suzerek hepsini karıştıralım.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayalım. Buzdolabında biraz dinlendirelim.
AFIYET OLSUN!
Figen Özkan'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Havuçlu toplar tarifi, Havuçlu toplar nasıl hazırlanır, Havuçlu toplar nasıl yapılır, Havuçlu toplar yemek tarifi, Havuçlu toplar yapılışı