Patlıcan karnıyarık
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Kemer patlıcan,
Et (ortayağlı kıyma),
Soğan,
Taze biber(yeşil),
Domates,
Sarımsak,
Maydanoz,
Ayçicek yağı
HAZIRLANIŞI
Önce patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra kabukları alacalı olarak bıçakla soyulur, ortasından hafifce çizilir. Daha sonra yağı ocağa koyarız; yağ kızınca patlıcanları yağda kızartırız. Bu işlem bittikten sonra hafif soğumaya bırakırız ve hemen içini hazırlamaya başlarız. Ortayağlı kıymamızı tavada kavurmaya başlarız. Bu esnada soğanı ve de 1 adet yeşil biberi ince bir şekilde kıyarız. Kıyma pembeleşince soğanını ve sarımsağı ilave eder birkaç dakika sonra biberi atarız. Bu arada kişi sayısına göre domatesi ince bir şekilde doğrayıp ilave ederiz. Domates sulanınca tuzunu ve karabiberini ilave eder altını kapatırız. Daha önce kızarmış patlıcanların karınlarını kaşıkla açarız (kayık şeklinde), içerisine yeterince iç koyarız ve tepsiye dizeriz. Üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biberi koyarız.
Suyunun hazırlanışı
Yarım bardak sıvı yağ tencereye konur. 1/2 soğan ince bir şekilde kıyılır ve tencereye atılır. Pembe olunca bir miktar domates salcası ilave edilir. Özelenince suyu ilave edilir, kaynayınca tuzu kontrol edilir tepsideki karnıyarıkların üzerine gezdirilir ve fırına sürülür kaynayıncaya kadar fırında bekletilir. Su sos kıvamı alınca fırından çıkarılır servis yapılır.
AFIYET OLSUN!
Hasan Karabay'a teşekkür ederiz.