Şaraplı bamye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Yarım kilo taze bamye veya 100 gr. kuru bamye
Bir büyük baş kuru soğan
İki olgun domates
Az karabiber tohumu
Yarım bardak şarap
Yeteri kadar tuz ve su
Dört dil sarımsak




HAZIRLANIŞI

Soğan küp şeklinde kesilerek pembeleşinceye kadar iki kaşık yağda kızartılır. Üstüne küp şeklinde sarımsak atılır. Bir bardak şarap üstüne boşaltılır ve 5 dk kaynatılır. Bir çorba kaşığı acılı biber salçası ilave edilir. Daha önce temizlenmiş ve sirkeli suda bekletilmiş taze bamyeler (kuru bamye sıcak suda haslanir) sıkılmış bir limon ile beraber az su ve tuzla tencereye atılır. Pişirme süresi 20 dk.



AFIYET OLSUN!

Semih Soyer'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Şaraplı bamye tarifi, Şaraplı bamye nasıl hazırlanır, Şaraplı bamye nasıl yapılır, Şaraplı bamye yemek tarifi, Şaraplı bamye yapılışı