Açma
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 BARDAK SIVI YAĞ
2 BARDAK ILIK SU
1 PAKET YAŞ MAYA
3 KAŞIK TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN (yaklaşık 3,5 bardak)
2 YUMURTA SARISI (üzerine sürülecek)
HAZIRLANIŞI
MAYAYI ILIK SUDA AÇIN. DİĞER MALZEMELERİ (yumurta hariç) EKLEYİN VE YOĞURUN. YUMUŞAK VE ELE YAPIŞMAYACAK KIVAMA GELİNCE ÜZERİNİ ÖRTÜP KABARINCAYA KADAR BEKLETİN. KABARAN HAMURDAN PARÇALAR KOPARIP PARMAK UCUYLA MARGARİN ALARAK YOĞURUN. ÇUBUK ŞEKLINI VERİN. SERT BİR YÜZEYDE SAĞ EL YUKARI, SOL EL ASAĞI (farklı yönlere) ÇEVİRİN. UÇLARI BİRLEŞTİRİN. TEPSİYE DİZİN. 2 YUMURTA SARISINI ÜZERLERİNE BOLCA SÜRÜN. 45 DAK. TEPSİDE BEKLETİN. 180° FIRINDA İYİCE KIZARANA DEK PİŞİRİN.
AFIYET OLSUN!
Devrim Topuçar'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Açma tarifi, Açma nasıl hazırlanır, Açma nasıl yapılır, Açma yemek tarifi, Açma yapılışı