Çılbır

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

yumurta
yoğurt
sarımsak
margarin
toz kırmızı biber
tuz




HAZIRLANIŞI

Genişçe bir sahanın yarısına kadar su koyun, tuz ilave edin ve normal ateşte
kaynatın. Kaynayan suyun içine istenildiği kadar yumurta kırın ve kapağı
kapatarak kayısı olana kadar bekleyin.Sarımsakları döverek yoğurtla karıştırın.Tabaklara önce sarımsakla yoğurdu koyun üzerine pişen yumurtaları
kevgirle süzerek yerleştirin.Harlı ateşte margarini eritin toz kırmızı biberi ilave edin ve biber yanmadan yumurtaların üzerinde gezdirin.


AFİYET OLSUN !

Aygül Çetinkaya'ya teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Çılbır tarifi, Çılbır nasıl hazırlanır, Çılbır nasıl yapılır, Çılbır yemek tarifi, Çılbır yapılışı