Kalbura bastı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
içi
1 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
şurubu
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
limon suyu




HAZIRLANIŞI

Malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rende üzerinde açın. İçine ceviz tarçın karışımını koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin, önceden hazırlanıp soğutulmuş şurubu sıcak kalbura bastının üzerine dökün



AFİYET OLSUN !

Dilek Sarımurat'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Kalbura bastı tarifi, Kalbura bastı nasıl hazırlanır, Kalbura bastı nasıl yapılır, Kalbura bastı yemek tarifi, Kalbura bastı yapılışı