Güveçte bıldırcın
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
orta boy güveç için
8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın
125 gr tereyağı
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
6 adet yeşil biber
1 dal biberiye
4 diş sarımsak
bir fincan elma sirkesi
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN !
Yaşar Burak Uslu'ya teşekkür ederiz.