Perusari çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 yağsız kıyma
havuç
patates
1 yumurta
pirinç
et suyu veya 1 tablet et su
1 adet soğan,
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Kıymanın içine soğan rendeleyin. Tuz, 1 avuç pirinç ve yumurtanın akı koyarak karıştırın. Fındık büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın ve unlu tepsiye dizin. Tencereye 2 kaşık margarin, rendelenmiş havuç ve patates koyup kaynamaya bırakın. Tuzu ve et su tableti de atın. Sebzeler iyice haşlandıktan sonra köfteleri atın ve köfteler pişinceye kadar kaynatın.Biraz suluca bırakın, altını kapadıktan sonra yumurtanın sarısı ve 1/2 limon suyu ile terbiye yapın. Sıcak servis yapın.



AFİYET OLSUN !

Meltem Tezcan'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Perusari çorbası tarifi, Perusari çorbası nasıl hazırlanır, Perusari çorbası nasıl yapılır, Perusari çorbası yemek tarifi, Perusari çorbası yapılışı