Sarmısaklı Köfte

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

400 gr irmik
2 baş sarmısak
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı zeytinyağ
1/2 kg çiğ köftelik bulgur
1.5 yemek kaşığı biber salçası
tuz




HAZIRLANIŞI

Bulgur ve irmiği bir tepsi içinde harmanlayıp, hafifçe ıslatın, salça ve tuz ilave edip, hamur kıvamına getirin. Un ve su katıp yoğurun. Sakız gibi bir hamur haline geldiğinde, fındık tanesi iriliğinde köfteler yapın. Köftelerin üzerine parmakla hafifçe fastırıp, yassıltın. Daha sonra bu köfteleri kaynar suda haşlayıp, süzün. Zeytinyağı, dövülmüş sarmısak ve salçayı karıştırıp, köftelerin üzerine dökün. Arada bir kanştırarak bulgurun bu kanşımı emmesini sağlayın. Üzerine bir demet maydanoz doğrayıp, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sarmısaklı Köfte tarifi, Sarmısaklı Köfte nasıl hazırlanır, Sarmısaklı Köfte nasıl yapılır, Sarmısaklı Köfte yemek tarifi, Sarmısaklı Köfte yapılışı