Somon balığı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

MALZEMELER

1 adet somon balığı
1/5 paket tereyağ




HAZIRLANIŞI

Somon balığını önce uzunlamasına ikiye daha sonra da dörde bölün. Geniş bir tavada tereyağ eritin. Somonlar çok kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Pişerken tavanın üzerine kapak konulması gereklidir ki buharıyla güzel koksun. Sıcak servis yapılır.


AFİYET OLSUN !

Gülen Çetin Yüzer'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Somon balığı tarifi, Somon balığı nasıl hazırlanır, Somon balığı nasıl yapılır, Somon balığı yemek tarifi, Somon balığı yapılışı