Ispanaklı elbasan tava

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg. kemiksiz koyun eti
500 gr. ıspanak
1 kg. yoğurt
1/2 limon suyu
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet soğan
1 adet sivri biber
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Etleri ceviz büyüklüğünde doğrayın, haşlayıp, süzün. Fırın tepsisine susuz olarak koyun. Doğranmış soğan, biber ve ıspanağı bir çorba kaşığı tereyağ ile soteleyin. Ateşten alın. Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız ıspanağı etlerin üzerine yayın. Yoğurdun içine yumurta, limon suyu, un ve tuz koyup, çırpın. Ispanakların üstüne dökün. Üzerine parça parça tereyağ koyun. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın.


AFİYET OLSUN !

Özden İspiroğlu Kulaç'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Ispanaklı elbasan tava tarifi, Ispanaklı elbasan tava nasıl hazırlanır, Ispanaklı elbasan tava nasıl yapılır, Ispanaklı elbasan tava yemek tarifi, Ispanaklı elbasan tava yapılışı