Karaçay usülü patlıcan mezesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 orta boy patlıcan
2 orta boy domates
4 adet sivri biber
2 adet taze kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
maydanoz
nane
kekik
kimyon
kara biber
kırmızı biber
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı su
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup büyük kuş başı halinde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Taze kırmızı biber ve sivri biberi de doğrayın teflon tencereye önce patlıcanları üstüne biberleri daha sonra domatesleri koyun.sarımsakları üstüne doğrayın tuzu ve isteğe göre baharatları dökün.1 çay bardağı suyun içerisinde domates ve biber salçasını karıştırın. Malzemelerin üzerine zeytin yağı ile birlikte dökün. Kısık ateşte pişirin servis tabağına aldıktan sonra üzerine maydanoz dökün.



AFIYET OLSUN !

Zehra Karaçay'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Karaçay usülü patlıcan mezesi tarifi, Karaçay usülü patlıcan mezesi nasıl hazırlanır, Karaçay usülü patlıcan mezesi nasıl yapılır, Karaçay usülü patlıcan mezesi yemek tarifi, Karaçay usülü patlıcan mezesi yapılışı