Yoğurtlu köfte

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ kg köftelik ince bulgur
2 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
1 kg yoğurt
3 diş sarımsak
2 adet büyük boy kuru soğan
½ su bardağı ayçiçek yağı
biraz kırmızı pulbiber
1 ½ litre kaynatılmış su




HAZIRLANIŞI

Bulguru derin bir kaba koyup üzerine iki bardak kaynamış suyu ve tuzu dökün. 15 dakika beklettikten sonra üzerine bir avuç un dökün ve iyice yoğurun (arasıra elinizi ıslatın) sonra bunları fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Bütün bulgur bittikten sonra tencerede kaynayan tuzlu suya atın. 15 dakika sonra kalan suyu süzün servis tabağına dökün üzerine sarımsaklı yoğurdu çırpıp dökün üzerine tereyağ ile biberi eritip süsleyin. Diğer tarafta iki soğanı halka şeklinde doğrayın ve ayçiçek yağında pembeleştir ve bu sosu da isterseniz köftelerin üzerine katıp yiyebilirsiniz.



AFİYET OLSUN !

Ülkü Sonki Armutçu'ya teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Yoğurtlu köfte tarifi, Yoğurtlu köfte nasıl hazırlanır, Yoğurtlu köfte nasıl yapılır, Yoğurtlu köfte yemek tarifi, Yoğurtlu köfte yapılışı