Ceviz tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
1 adet eritilmiş sana yağı
1 su bardağı su
Un
Kabartma tozu

İçi için
250 gr ceviz içi
Tarçın
Şeker

Şerbeti için
4 bardak su
3 bardak şeker
1 yemek kaşığı limon suyu




HAZIRLANIŞI

Sıvı yağı, eritilmiş sana yağını, suyu, unu ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin. Cevizi bir kabın içerisinde iyice ezin. İçine tarçın ve şekeri karıştırın. Hamuru küçük parçalara ayırıp içine karışımı ilave edip poğaça seklinde kapatın.200 C fırında yarım saat pişirin. Şerbeti için 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.


AFİYET OLSUN !

Özlem Küçükgöde'ye teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Ceviz tatlısı tarifi, Ceviz tatlısı nasıl hazırlanır, Ceviz tatlısı nasıl yapılır, Ceviz tatlısı yemek tarifi, Ceviz tatlısı yapılışı