Adaçaylı tavuk
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
20 adet tavuk kanadı
1 çorba kaşığı adaçayı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet haşlanmış orta boy patates
HAZIRLANIŞI
Tereyağında tavuk kanatları çevrilerek iyice kızartılır. Kıvama gelince tuz, karabiber ve az kekik atılır.1 kez çevrilir ve 1 çorba kaşığı adaçayı eklenir. 5-6 saniye tereyağında çevrilir ve patatesler atılarak hemen sıcak tabağa servis edilir. Yanına nohutlu pilav ve yeşil marul salatası tavsiye edilir.
AFİYET OLSUN !
Nalan Akay'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Adaçaylı tavuk tarifi, Adaçaylı tavuk nasıl hazırlanır, Adaçaylı tavuk nasıl yapılır, Adaçaylı tavuk yemek tarifi, Adaçaylı tavuk yapılışı